הגנה פלילית מפני תלונות שווא או שקריות בגין אונס
מבוא :
לעיתים ,מוצאים את עצמם גברים נחקרים או נעצרים בגין תלונות שווא או תלונות שקריות בגין תלונת אישה הטוענת כי נאנסה על ידם.
במאמר זה אתן מספר כלים אשר יקלו על ההגנה מפני אפשרות שכזו ואף אשתף במספר מקרים בהם נתקלתי במהלך העבודה כעורך דין פלילי.
המניע לתלונות:
המניעים להגשת תלונה שכזו, יכולים להיות רבים- החל אינטרס כלשהוא,נקמה,כלי של האישה בהליך הגירושין,טעות בהבנת ופרשנות הדברים,מניע כספי ,חיסול חשבונות ועוד.
אסוף של ראיות:
כאשר לגבר קשר מיני או זוגי שעלול ליצור בעיות בעתיד- חשוב לשמור על סמסים,מכתבים,הקלטות,תכתובות בצטים או במייל,צילומים ,קבלות ממקומות שונים כמו בתי מלון וכיוב’. כל אילו עשויים לשמש בעתיד כעזרה לחיזוק הוכחת טענת הגבר כי מדובר ביחסים אשר קויימו מרצון והסכמה וללא ביצוע עבירות פליליות.
החקירה המשטרתית:
במהלך החקירה המשטרתית קיימת חשיבות לשיתוף פעולה ומסירת גרסה מלאה ולא העלאת טענה שקרית כי לא היה קשר או אין הכרות, מה שמצמצם את המחלוקת לגבי היחסים עצמם האם בהסכמה או לא.עוד חשוב להעלות כול טענת אליבי הקשורה לעניין.
בטרם החקירה יש חשיבות למימוש זכות ההיוועצות ,זכות הייעוץ עם עו"ד פלילי בטרם החקירה,בדיקת פוליגרף עשויה להוות כלי יעיל לחיזוק הטענות ולמרות שאינה קבילה בבימ"ש ,אין ספק כי יש לה השפעה עצומה על אמינות ומהימנות הנחקר.
לעיתים בדיקות רפואיות, עשויות להועיל במקרים של קושי בקיום יחסי מין וקושי בזקפה ובמקרים אחרים העזרות בחוקר פרטי יכולה אף היא להניב פרות לחיזוק הראיות של ההגנה.
ספורים מהחיים:
ערב אחד הוזעקתי לפגוש עצור שהוגשה נגדו תלונה ע"י ידידה של בחורה, לפיה נטען כי השקה אותה באלכוהול ואנס אותה,במהלך הדיון בבימ"ש בבקשת המעצר התברר כי המתלוננת לא הגישה תלונה ואף איננה נמצאת בארץ והוא שוחרר,עם השחרור הוא יצא דובר אמת בבדיקת פוליגרף והתיק נסגר בפרקליטות ללא שהוגש כתב אישום.
מקרה נוסף,הנו מנכ"ל של חברת תרופות שעוזרת הניקיון בביתו עמה קיים יחסים בהסכמה ,טענה כי אנס אותה מאות פעמים,במהלך החקירה הצגנו שוב בדיקות פוליגרף כי הנו דובר אמת ומסמכים רפואיים כי מצבו אינו מאפשר קיום יחסי מין באופן תכוף ,הפרקליטות החליטה שוב לסגור את התיק.
מקרה שלישי היה גבר שהגיע למשרדי וטען כי אשתו הגישה נגדו תלונה על אונס במהלך השיחה הוברר כי יש לו בעיית אונות, בקשתי ממנו מסמכים רפואיים ואף במקרה זה נסגר התיק בפרקליטות ללא שהוגש כתב אישום.
כותב המאמר:עורך דין דניאל כפיר ,מומחה בפליליים,בוגר אוניברסיטת תל אביב ושופט צבאי בדרגת רב סרן במיל".אין בתוכן המאמר משום להוות ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי .
כותב המאמר:עורך דין דניאל כפיר ,מומחה בפליליים,בוגר אוניברסיטת תל אביב ושופט צבאי בדרגת רב סרן במיל".
אתר הבית :http://www.danielkfir.com